Vloerverwarming

VLOERVERWARMING

Als het verwarmingssysteem echter uitvalt of problemen heeft in de zomer, kunnen huiseigenaren teleurgesteld zijn als ze de verwarming voor het eerst aanzetten. Daarom moeten vloerverwarminginstallateurs mensen aanmoedigen om de vloerverwarming nu te laten repareren om problemen in de winter te voorkomen.

Wat is vloerverwarming?

Vloerverwarming verwarmt de vloer van een ruimte gelijkmatig door middel van warmtestraling of straling. Doordat de vloer op een lage temperatuur wordt verwarmd, wordt de warmte vrijwel geheel afgegeven door straling verdeeld over de gehele vloer, is de warmteafgifte overal in de ruimte gelijk en is er slechts een minimale temperatuurgelaagdheid in de ruimtelucht. Dit kan worden geprogrammeerd met een elektronische thermostaat. Meestal ligt de warmteafgifte tussen 30 en 60 W/m2. Er kan maximaal 100 W/m2 worden geleverd. Door middel van bijvoorbeeld noppenpanelen wordt een droogbouwsysteem op de vloer geplaatst.

Nat bouwsysteem

 
Dit type wordt in het beton gestort. Dit type is geschikt voor nieuwbouwwoningen omdat er voldoende inrichting voor is. Je wilt ongeveer 16 tot 20 cm inbouwhoogte.

Droog bouwsysteem

Dit type wordt gelegd in voorgevormde polystyreen- of piepschuimmatten. Normaal gesproken wordt dit type toegepast in woningen met een beperkte vloerontwikkeling. U wilt echt een vestigingsniveau van ergens rond de 6 cm. In tegenstelling tot het natte ontwikkelraamwerk wil je echt een 10 cm minder zettingsniveau.

Elektrische vloerverwarming

Elektrische vloerverwarming is onder te verdelen in 3 typen. Je hebt matten, en elektrische aansluitingen en je hebt folieframes. Dit heeft als voordeel lage opstartkosten en een eenvoudige en snelle introductie.

Machinery Rotates

in dit type worden ruimtes gecreëerd op het hoogste punt van de betonnen tirade. Omdat de lijnen zich op het hoogste punt van de tirade bevinden, warmt de vloer snel op en is er weinig intensiteit van ongeluk. Vloerverwarming verwarmt uw vloer gelijkmatig door warmtestraling.

Heeft vloerverwarming onderhoud nodig?

Vloerverwarming is nagenoeg onderhoudsvrij, maar regelmatig onderhoud wordt sterk aanbevolen. Het wordt aanbevolen om uw systeem regelmatig te onderhouden om ervoor te zorgen dat het altijd soepel en efficiënt werkt. Onderhoud stelt loodgieters en verwarmingen in staat proactief te zoeken naar tekenen van problemen met het verwarmingssysteem en huiseigenaren tips te geven voor het maximaliseren van de efficiëntie van het verwarmingssysteem.

Dit laat ook zien dat u om uw klanten geeft en dat zij de deur kunnen openen om in de toekomst meer zaken te doen. Dus proactief is veel beter dan wachten op een fout en dan het probleem oplossen. In de meeste gevallen is dit duurder voor de klant en kan het tot gevolg hebben dat de kachel niet (of helemaal niet) werkt totdat de kachel is gerepareerd. Dit is verre van ideaal voor midwinter.

Niet alleen is het oncomfortabel om in de winter zonder verwarming te leven, koude huizen zijn meestal ook erg vochtig en mensen kunnen kortademig worden, wat de gezondheid van de bewoners nadelig beïnvloedt. Leven in een koude omgeving kan fysiologisch belastend zijn voor ouderen, zieken of zelfs zeer jonge mensen. Ambiente beveelt aan dat alle UFH-systemen jaarlijks worden onderhouden en gecontroleerd om soepel, efficiënt en effectief te werken.

Vloerverwarming
Vloerverwarming

Zijn er problemen die kunnen worden gedetecteerd tijdens regulier onderhoud?

De gevolgen van het niet regelmatig onderhouden van vloerverwarmingen kunnen verstrekkend zijn en in het ergste geval kan het verwarmingsvermogen sterk worden beperkt. Veelvoorkomende problemen die kunnen optreden, zoals luchtinsluiting in het systeem, onnauwkeurige of ongebalanceerde stroomsnelheden, systeemblokkades, bedradingsproblemen, onvoldoende verwarmde zones, pompstoringen, enz. Er zijn er verschillende. Dit kan leiden tot ongelijkmatige verwarmingsprestaties, onjuiste verwarming van bepaalde kamers en hoge verwarmingskosten. Ambiente kan een netwerk van vertrouwde professionele servicetechnici aanbevelen die uw probleem kunnen diagnosticeren en preventief onderhoud en reparaties kunnen uitvoeren.

Wat zijn de voordelen van vloerverwarming?

Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat het vloerverwarmingssysteem op het hoogste rendement werkt en er geen risico is op dreigende storing. De wetenschap dat hun systeem in uitstekende staat is, stelt hun klanten gerust. Als het systeem meerdere jaren niet wordt gebruikt, kunnen zich afzettingen in het systeem ophopen en bewegende delen zoals kleppen en debietmeters aantasten. Door het systeem schoon te houden, verkleint u het risico dat deze componenten later defect raken.

En hoe vaak moet je het repareren?

Ambiente raadt een jaar na installatie en daarna elk jaar een snelle service aan. Dit helpt het systeem normaal te functioneren en fouten te identificeren voordat ze schade veroorzaken. Vloerverwarming onderhoud Om de installateur te helpen hebben wij een checklist gemaakt voor het vullen en reinigen van vloerverwarming. Een checklist met geschikte versies om af te drukken is te vinden in Vloerverwarming bronnen. Hier vindt u ook een drukproefcertificaat en een garantiecertificaat voor leidingen.

Contact Formulier